Libegő

Libegjen Lillafüreden az év bármely napján, tapasztalja meg az életre szóló élményt és csodálatos kilátást!


 

A 2015-ben átadott Libegő a Lillafüred és a Miskolchoz tartozó üdülőövezet fölött magasodó Jávorhegy között közlekedik. A kötélpályás felvonó egy kilométer hosszan szállítja az utasokat a Bükki Nemzeti Parkban a hegyi állomásra. A Lillafüredi Libegő építészetileg és szolgáltatásait tekintve kiválóan illeszkedik a térség páratlan adottságaihoz és hagyományaihoz. A kötélpályás felvonó amellett, hogy környezetbarát, csendes és biztonságos, igazi turisztikai kuriózum is, hiszen útvonalán feltárul előttünk a régió számos Natura 2000 védelem alatt álló természeti szépsége. Ugyancsak kedvelt kirándulóhely a felső állomásnál található hatalmas tisztás is, ahová sokan látogatnak ki a gyógynövényeiről híres Bükkszentkeresztről is .


Az új drótkötélpályás felvonó 333 méterről indul és a 606 méter magasan fekvő Jávor-hegyi állomásra szállítja az utasokat 1080 méter hosszan. Egyszerre több mint 200 ember gyönyörködhet a tájban a 11-12 perces menetidő alatt.


Lillafüred 300 méter tengerszint feletti magasságban található klimatikus gyógyhely, a Libegő felső állomása, ezért az Oxigén túraútvonal kímélő és gyógyító klímája rekreációra, sportolásra, kirándulásra egyaránt kiválóan alkalmas. A 7 kilométeres útszakaszon a látogatók megismerhetik a Bükk gazdag állat- és növényvilágát, az erdőbe rejtett Szent István és Hajnalka forrást, valamint a környék zarándokhelyeit, a gyógyító köveket.


Az Oxigén sétaút tervezésekor fontos szempont volt, hogy informáljon és élményekkel gazdagítson, oktasson és szórakoztasson. Útvonalán feltárul előttünk a régió egyik legismertebb természeti szépsége, a Natura 2000 védelem alatt álló szikla, Fehérkőlápa, mely a Lillafüredet rejtő völgy délkeleti oldalán található. Fehérkőlápáról felejthetetlen kilátás nyílik a Szinva-völgyre illetve a szemközti hegyoldalakra is. Az állomáspontok berendezései és információs eszközei a látogatók minden érzékszervére hatnak, és az alkalmazott módszerek célja, hogy a látogatók érzékenyebbé váljanak az ökológiai kérdések iránt.


Az extrém sportok szerelmeseinek a Libegő felső állomásáról induló rollerösvény a lejtőkön, lankás vidéken használatos tereprollerekkel vadregényes és egyedülálló hegyi sportot, ma még Magyarországon újdonságnak számító, új típusú tartalmas szórakozást kínál az egész családnak az év minden napján.Partnereink

Adatavédelem   |   ÁSZF   |   Vendégkönyv   |   Üzemeltető